مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان

اخبار سایت

برگزاری سمینار تخصصی "علم رزین‌سازی در ایران، رزین‌های مورد استفاده در آهار فرش ماشینی (از تجربه ها تا چالش ها)" در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان

برگزاری سمینار تخصصی "علم رزینسازی در ایران، رزینهای مورد استفاده در آهار فرش ماشینی (از تجربه ها تا چالش ها)" در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان


به همت مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، سمینار تخصصی "علم رزینسازی در ایران، رزینهای مورد استفاده در آهار فرش ماشینی (از تجربهها تا چالشها)" روزچهارشنبه 15 اسفندماه 1403 در تالار اندیشه مرحوم دکتر فخیمی واقع دردانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار شد.

این رویداد با حضور برجسته ترین متخصصان این حوزه، از جمله آقای دکترعلی محمد حسین زاده، پدر علم رزینسازی ایران،استاد دانشگاه،موسس و ریاست هیئت مدیره شرکت پت شیمی و خانم مهندس یاسمن تاری، متخصص رزین و آهار فرش ماشینی و استاد دانشگاه و مدیر عامل شرکت پت شیمی برگزار گردید.
دکتر علی محمد حسینزاده، از پیشگامان صنعت رزینسازی در ایران، تحصیلات خود را در سال 1355 در رشته مکانیک خاک از دانشگاه گیسن آلمان به پایان رساندند. ایشان پس از بازگشت به ایران، با مشارکت در پروژههای عمرانی و صنعتی، نقش بسزایی در توسعه زیرساختهای کشور ایفا کردند.
با توجه به وابستگی بخش هایی از صنعت ایران به محصولات خارجی، به ویژه در زمینه رزینهای صنعتی و مواد اولیه آهار فرش ماشینی که یک چالش اساسی محسوب میشد؛ ایشان با تلاش و دانش فنی خود، فناوری رزینسازی را به ایران وارد کرده و پایهگذار این صنعت در کشور شدند. بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه رزینهای صنعتی و آهار فرش ماشینی در حال حاضر توسط شاگردان ایشان اداره میشوند که تحت نظر وی آموزش دیدهاند.
همچنین مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان با دعوت از خانم مهندس یاسمن تاری، متخصص برجسته در زمینه رزینهای امولسیونی و فرآیند تکمیل فرش ماشینی، که حوزه رزینهای امولسیونی و آهار فرش ماشینی سالها به تلاش در خصوص توسعه فرمولاسیونهای نوین برای افزایش راندمان و کیفیت خطوط تکمیل فرش فعالیت داشتهاند، پرداخته بود .
در این سمینار، مهندس یاسمن تاری ابتدا به ارائه تحلیل علمی زنجیرههای پلیمری در رزینهای مورد استفاده در آهار فرش ماشینی پرداختند. ایشان با تشریح خواص فیزیکی و شیمیایی رزینها و تأثیر آنها بر استحکام، انعطافپذیری و دوام فرشهای ماشینی، به اهمیت این مواد در افزایش کیفیت نهایی محصولات فرش ماشینی اشاره کردند.
در ادامه، دکتر حسینزاده با ارائه تاریخچهای از رزینسازی در ایران، تجربیات ارزشمند خود را در این حوزه برای حضار اعم از دانشجویان و اساتید رشته نساجی وسایرحضار، بیان نمودند. ایشان با بررسی مراحل رشد و توسعه صنعت رزینسازی در کشور، چالشها و فرصتهای این حوزه را برای صنعتگران، پژوهشگران و دانشجویان حاضر در سمینار تشریح کردند.



در پایان این رویداد، جناب آقای دکتر میثم عرب زاده، ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، ضمن تقدیر از زحمات آقای دکتر حسینزاده و خانم مهندس تاری، با اعطای لوح سپاس از خدمات ارزشمند ایشان در حوزه رزینسازی و تکمیل فرش ماشینی همچنین انتقال دانش به دانشجویان و تفکری سازنده و پویا قدردانی کردند.

همچنین، خانم دکتر شایا محمودیان، ریاست محترم مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان و مدیریت گروه نساجی و طراحی لباس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، با اشاره به همکاریهای علمی و پژوهشی مؤثر، دکتر حسینزاده در حوزه رزینسازی و توسعه صنعتی فرش ماشینی، از ایشان و مهندس یاسمن تاری تقدیر کرده و لوح سپاسی به این دو متخصص برجسته اهدا نمودند.

در پایان مراسم، دانشجویان و پژوهشگران حاضر با دکتر حسینزاده و مهندس تاری عکس یادگاری ثبت کردند.

این رویداد علمی با استقبال گستردهای از سوی اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و دانشجویان همراه بود و بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه رزینسازی و تکمیل فرش ماشینی فراهم کرد.

مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان همچنان با برگزاری رویدادهای علمی و تخصصی در تلاش است تا با توسعه دانش فنی و ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه، زمینه رشد و پیشرفت هرچه بیشتر صنعت فرش ماشینی کشور را فراهم سازد.

: 258 - : 1403/12/23 - : 36
1403/12/23